توصیه های بهداشتی

توصیه های بهداشتی

توصیه های بهداشتی

توصیه های بهداشتی

تحرک بدنی


-ورزش با هدف قراردادن اعصاب اشتها در مغز ،احساس سیری را تقویت می کند .
-ورزش می تواند در پیشگیری از افسردگی کمک کند .
-ورزش وزن را کم می کند و اعتماد به نفس را بالا می برد .
-ورزش قند خون را کنترل می کند.
-ورزش خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را کاهش می دهد .
-ورزش از تصلب شرائین جلوگیری می کند .
-ورزش از چاقی که عامل اصلی چند نوع سرطان است ،جلوگیری می کند .
-ورزش کردن منظم درکاهش افسردگی موثر است .
-افرادی که فعالیتهای  حرکتی و ورزشی دارند ،آگاهی و شناخت بیشتری از دنیای پیرامون خود خواهند داشت .
-ورزش در کنار تغذیه سالم بهترین شیوه درمان برای کاهش وزن است .
-فعالیت بدنی مناسب، خطر شکستگی لگن و ابتلا به دیابت نوع 2  را کاهش می دهد
-ورزش منظم با عث تاخیر در بروز عوارض پیری می شود.
-ساده ترین و عملی ترین ورزش، پیاده وری است
-افردی که به بیماری خاصی مثل بیماریهای قلبی _عروقی، مشکلات مفصلی، استخوانی¬(کمردرد،آرتروز)، آسم، دیابت ¬نوعی یک(که برای درمان انسولین ¬استفاده میکنند) مبتلا هستند قبل ازبرنامه ریزی برای¬فعالیت ¬بدنی و ورزش ¬¬¬¬¬¬با پزشک ¬خود مشورت¬ کنید تا راهنماییهای لازم و برنامه ی مناسب را به شما ارائه دهد.
-ورزش‌هایی که تعداد ضربان قلب و تنفس را افزایش دهد، حداقل  15 الی 30 دقیقه بدون وقفه ادامه یابد و حداقل 3 بار در هفته تکرار شود موجب بهبود قلب و ریه می‌شود.
-شنا، پیاده روی، دویدن، بسکتبال، دوچرخه سواری،کوهنوردی و تنیس برای قلب و ریه جزء مناسبترین ورزشها هستند.
-برای شروع برنامه ی ورزشی باید یکی از انواع ورزشهای فعالیتهایی را که مورد علاقه¬ی ماست و با آمادگی جسمی، سن و شرایط ما تناسب دارد، انتخاب کنیم.
-انتخاب¬ ورزشهای ¬دسته¬جمعی ¬همراه با سایر افراد خانواده یا دوستان، ما را به تداوم برنامه ی ورزشی تشویق می کند.
-زمان مشخصی را برای انجام ورزش مشخص کنیم(صبحها،بعدازظهرهایاشبها ) .
-قبل از شروع ¬ورزش، چند دقیقه¬ ایی را به گرم¬کردن ¬بدن اختصاص دهیم.
-باید درحین ورزش وبعد از خاتمه ی آن احساس مطبوع ی داشته باشیم، در غیر اینصورت باید شدت و سرعت ورزش را کاهش دهیم.
-ورزش را جزیی از برنامه روزمره خود قرار دهیم
-اگر آمادگی جسمانی کافی نداریم، ورزش را به آرامی شروع کنیم و به تدریج آن را افزایش دهیم
-در هنگام ورزش برای پیشگیری از گرفتگی عضلات و خشکی بدن و به حداقل رساندن خطر آسیب به بدن، ابتدا بدن را گرم کنید و درپایان هم به تدریج با انجام حرکات کششی، ورزش را به اتمام برسانید.
-فعالیتهایی همچون پیاده‌روی با حفظ قدرت عضلانی و انعطاف پذیری به مفاصل کمک می‌کند تا آثار ناشی از افزایش سن کمتر شود.

توصیه‌های اورژانسی به سرمازدگان


سرما و یخ‌زدگی آسیبی است که در تمام دنیا بروز می‌کند. به مجردی که توده‌ای از هوای سرد به کشورمان می‌رسد شاهد مراجعه بیمارانی در شهرهایی هستیم که عمدتا بویی از زمستان ندارند. از طرفی افرادی هستند که تنها برای تفریح و بدون داشتن امکانات لازم پا به مناطق سردسیر و برفی می‌گذارند؛ جایی که سرما در کنار رطوبت اثر خود را در پوست و استخوان می‌گذارد.

بخش دیگری از مصدومان سرمازدگی افرادی هستند که در این روزهای سرد و برفی سرپناهی ندارند.

زمانی که بخش انتهایی اندام‌ها در معرض سرما قرار می‌گیرد به دلیل خون‌رسانی کمتر، دچار علائم و آسیب‌هایی می‌شود که به‌نام سرمازدگی شناخته می‌شود. سرمازدگی عمدتا بخش‌هایی از بدن را که خون‌رسانی ضعیف‌تری دارند، درگیر می‌کند. هر چه پوست مرطوب‌تر، سرعت باد و کمبود آب بیشتر باشد، خطر سرمازدگی افزایش می‌یابد.

اغلب ما زمانی که در معرض سرما قرار گرفته‌ایم تجربه قرمز شدن گوش‌ها و بینی را داشته‌ایم. با اندکی گرم‌کردن این علائم از بین می‌رود، اما زمانی که با کفش نامناسب در معرض سرما قرار بگیرید و آب به داخل کفش نفوذ کند و امکان خشک‌کردن پا وجود نداشته باشد شرایط برای یخ‌زدگی مهیا می‌شود.

سرمازدگی می‌تواند از قرمزی، ورم، کبودی تا بی‌حسی و ناتوانایی حرکت اندام یخ‌زده متغیر باشد. زمانی که سرمازدگی به سمت یخ‌زدگی عضو پیش می‌رود، سیاه‌شدن اندام بروز می‌کند.

اقدامات اولیه در برخورد با سرمازدگی چیست؟

در زمان بروز علائم باید اندام را به سرعت خشک کرد. درآوردن کفش مرطوب و خشک‌کردن عضو به آرامی با پارچه‌ای خشک مفید است. اگر گاز استریل یا پارچه‌ای تمیز در اختیار دارید بخش سرمازده را بپوشانید.

انگشتان آسیب‌دیده را از هم جدا کنید. رطوبت بین انگشتان به این روش از بین می‌رود ضمن این که حرکت هوا باعث جلوگیری از افزایش سرمازدگی در فضای بین انگشتان می‌شود.

اگر می‌توان مصدوم را از محل خارج کرد نیازی به گرم‌کردن عضو حادثه دیده نیست. اگر اندام یخ‌زده به دنبال گرم‌کردن دچار یخ‌زدگی مجدد بشود، آسیب بیشتری به آن وارد می‌شود، اما زمانی که خروج مصدوم از محل مقدور نیست می‌توان از آب 40 تا 42 درجه سانتی‌گراد برای گرم‌کردن سریع عضو استفاده کرد.

بالا نگه داشتن اندام از تورم بیشتر جلوگیری می‌کند. همین اقدام با کاهش تورم از درد نیز می‌کاهد. اگر درد شدید است و به بالا نگه‌داشتن و گرم‌کردن پاسخ نمی‌دهد، می‌توان از مسکن‌هایی مثل بروفن استفاده کرد.

در سرمازدگی چه نباید کرد؟

ـ هرگز عضو یخ زده را ماساژ ندهید.

ـ تاول‌ها نباید دستکاری شود. پارگی تاول‌ها خطر عفونت را افزایش می‌دهد. تنها اقدام لازم پانسمان تاول‌هاست.

ـ بیمار نباید سیگار بکشد. سیگار باعث انقباض عروقی می‌شود که همین باعث کاهش بیشتر خون‌رسانی به بخش یخ‌زده می‌شود. پس تصور نادرست گرم‌شدن فرد با کشیدن سیگار را از ذهن خود خارج کنید.

پس از اقدامات اولیه به یاد داشته باشید که تمام بیماران نیازمند انتقال به اورژانس هستند.
منبع: جام جم آنلاین

70 درصد سرطان ها در کودکان قابل درمان است

دکتر حسین اصفهانی اظهار داشت: سرطان خون و مغز در کودکان شایع ترین نوع سرطان بوده که در صورت تشخیص به موقع احتمال بهبودی فرد افزایش می‌یابد.

وی اظهار کرد: سرطان خون در کودکان نسبت به بزرگسالان احتمال بهبودی بیشتری دارد به گونه‌ای که اگر زود تشخیص داده شود بیش از 70 درصد آنها بهبودی کامل می‌یابند و بعد از درمان نیازی به شیمی درمانی ندارند در حالی که سرطان خون در بزرگسالان به شدت کشنده بوده و تنها هدف در درمان این نوع سرطان، افزایش طول عمر مبتلایان است.

 دکتر اصفهانی با بیان این که علائم اولیه سرطان خون در کودکان به صورت تب، تورم،‌ قرمزی و بزرگ شدن غدد لنفاوی بروز می کند، گفت: متاسفانه در بسیاری از موارد به این علائم توجه نمی‌شود و خانواده‌ها به راحتی از این علائم عبور می‌کنند.

وی بیان کرد: مرحله بعدی سرطان در کودکان به صورت یک سرماخوردگی ساده و رنگ پریدگی بروز می‌کند که خانواده‌ها نباید نسبت به این علائم بی‌تفاوت باشند.

دکتر اصفهانی تأکید کرد: گرفتن یک آزمایش ساده و شمردن تعداد گلبول‌های خون به تشخیص سرطان خون در کودکان کمک می‌کند.

وی اذعان کرد: در صورتی که عوامل سرطان‌زا تشخیص داده شود و از قرار گرفتن در معرض آنها جلوگیری شود به راحتی می توان از ابتلا به بیماری سرطان جلوگیری کرد.

این فوق تخصص آنکولوژیست کودکان با اشاره به مضرات استفاده از مواد نگهدارنده در مواد غذایی، ابراز داشت: استفاده از مواد طبیعی یکی از راههای پیشگیری از سرطان است در حالی که بسیاری از مادران به کودکان خود خوراکی هایی می دهند که دارای مواد نگهدارنده هستند.

وی افزود: شرایط منطقه‌ای نیز بر افزایش ابتلا به سرطان بسیار تاثیر‌گذار بوده به گونه‌ای که اگر در یک منطقه میزان تابش خورشید زیاد باشد بر افزایش ابتلا به سرطان بسیار تأثیر‌گذار است همچنین در منطقه ای که فلزات سنگین وجود دارد خطر ابتلا به سرطان افزایش می یابد.

دکتر اصفهانی تأکید کرد: سرطان خون برای هر فردی ممکن است اتفاق بیافتد اما افرادی که بیماری‌های عفونی و ژنتیکی دارند بیشتر مستعد ابتلا به سرطان هستند.

روزی سه لیوان چای بنوشید تا در سالخوردگی هوشیار بمانید


تجزیه و تحلیل نتایج 6 مطالعه نشان می دهد افرادی که روزی سه لیوان چای می نوشند در سالخوردگی از لحاظ ذهنی هوشیار باقی خواهند ماند.

 

به گزارش دیلی میل، نتایج این تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن چای به مغز کمک می کند تا فعال بماند.

 

به اعتقاد دانشمندان، برخی مولفه ها مانند ˈتینینˈ از انسان در برابر ابتلا به آلزایمر محافظت می کند.

 

میلیون ها نفر صبح ها عادت دارند که برای پریدن خواب از سرشان چای بنوشند اما چای تاثیری فراتر از بیدار کردن انسان دارد به طوری که به گفته دانشمندان نوشیدن چای ذهن انسان را در سالخوردگی فعال نگه می دارد.

 

آنها افزودند: نوشیدن یک تا سه فنجان چای در روز از ابتلا به زوال عقل جلوگیری می کند.

 

این موضوع احتمالا به دلیل وجود ˈتینین ˈ یک ماده شیمیایی گیاهی است که در چای و قارچ یافت می شود.کارشناسان آمریکایی تاکنون مطالعات زیادی در زمینه تاثیر نوشیدنی های کافئین دار بر حافظه و هوشیاری ذهنی انسان انجام داده اند.

 

هزاران مرد و زنی که در این مطالعات شرکت داشتند چای و قهوه می نوشیدند و محققان از آنها آزمون حافظه گرفتند.( آزمونی که برای تشخیص مراحل اولیه ابتلا به بیماری آلزایمر گرفته می شود.)

 

محققان این آزمون را 10 سال بعد نیز تکرار کردند. نتایج این مطالعه در مجله Advances in Nutrition منتشر شده است.

 

همچنین مطالعه ای بر روی 4000 آمریکایی برای حدود هشت سال انجام شد . نتایج این مطالعه نشان داد که نوشیدن چای به ویژه برای زنان مفید است.

 

محققان انجمن آلزایمراعلام کردند که شواهد نشان می دهد که نوشیدن چای از زوال عقل جلوگیری می کند. با این حال بهترین راه برای کاهش این خطرات رعایت یک رژیم غذایی متعادل، ورزش منظم و اجتناب از سیگار کشیدن است.

خواص معجزه آسای سیب

 خواص معجزه آسای سیب (1)

سیب، یکی از سلامت بخش‌ترین خوراکی‌های اطراف ما محسوب می‌شود. از زمان‌های گذشته مردم جهان علاقه‌ی فراوانی به میوه‌ها داشتند. طبق نظر مورخان، منشاء اصلی سیب مناطق سردسیر شمال اروپا بوده و از آنجا این میوه‌ی با ارزش و مفید به نقاط دیگر جهان منتقل شده است.

سیب یکی از میوه‌هایی است که قبل از دیگر میوه‌ها شناخته شد. تمدن انسان از دیر باز با سیب پیوند خورده است. سیب نشانه‌ی عشق و باروری، دوستی، زیبایی، خوش‌بختی، تندرستی، دانایی، خوشی، نیرومندی و ... می‌باشد. سیب دارای انواع بسیار متفاوتی است.

افرادی که به طور منظم سیب می‌خورند، میزان تندرستی خود را افزایش می‌دهند و علاوه بر آن از بروز بیماری‌های متعددی که به‌دلیل کمبود عناصر حیاتی پیش می‌آید جلوگیری می‌نمایند.

همه‌ی سیب‌ها مانند هم نیستند. اندازه، رنگ، بو و مزه‌ی متفاوت در گونه‌های مختلف، تعیین کننده‌ی نوع مصرف آن‌ها است. مواد مغذی موجود در یک سیب به اندازه‌ی آن بستگی دارد، نه نوع آن. انواع سیب پس از مرکبات ( 

پرتقال ، نارنگی ، لیموشیرین، لیموترش  و گریپ فروت) و موز ، عمده‌ترین میوه‌ی‌ پرورشی در سطح دنیا است.

سیب سرشار از ویتامین‌ها، تانن، مواد معدنی و فیبر (سلولز گیاهی) می‌باشد. ترکیبات شیمیایی موجود در میوه‌ی سیب بر حسب نژادهای گوناگون آن متفاوت است.

از جمله فواید سیب می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.


سیب در حفظ طراوت و شادابی پوست موثر است

با استفاده از سیب می‌توان ناراحتی‌های شایعی مانند خشکی پوست، ترک خوردگی پوست، رنگ پریدگی و بسیاری از 

بیماری‌های پوستی  طولانی و مزمن را از بین برد یا نشانه‌های آن‌ها را کاهش داد.

لازم به ذکر است که این قابلیت سیب به دلیل وجود 

ریبوفلاوین (ویتامین B2)، ویتامین C  و A  ، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم  و پتاسیم می‌باشد.

فشارخون را منظم می‌کند

خوردن سیب و حتی بو کردن سیب، باعث 

کاهش فشار خون  می‌شود. بررسی انجام شده توسط دانشگاه ییل (YALE) نشان داد که تنها یک بار بو کشیدن سیب، فشارخون بیماران را پایین می‌آورد.
خواص معجزه آسای سیب (1)

برای دندان‌ها و لثه‌ها مفید است

اسیدهای موجود در سیب، هنگام جویدن 

باکتری‌های دهان  را از بین برده و دندان‌ها و لثه‌ها را تمیز می‌کنند. جویدن یک سیب مانند این است که از یک مسواک طبیعی استفاده کنیم. مطالعات نشان می‌دهند که سیب قادر است ذرات غذایی باقی مانده در پشت دندان‌ها و لثه‌ها را پاک کرده و فساد دندان و بیماری‌های لثه را از شما دور سازد. حتی کسانی که در گذشته از بیماری‌های لثه رنج برده‌اند، خواهند توانست از فواید ناشی از غنی بودن سیب از ویتامینC بهره‌مند شوند.

مواد مغذی موجود در سیب باعث تقویت ساختار دندان‌ها می‌گردد. مینای دندان را محکم‌تر می‌سازد و از جرم گرفتن دندان‌ها پیشگیری می‌کند.

اسیدهای موجود در سیب، اثر ضدالتهاب و باکتری‌کش بر دندان‌ها و لثه دارند. پژوهش‌های علمی نشان داده است که یک ربع ساعت پس از خوردن آهسته‌ی یک عدد سیب‌ترش حدود 90 درصد و بعد از یک ساعت تقریباً تمامی ذرات میکروبی موجود در دهان از بین می‌روند.

جویدن سیب، عضلات فک را قوی‌تر می‌سازد. آب سیب تازه بدون هر مکملی به دلیل اثرات ضد التهاب مواد موجود در آن، دهان شویه‌ای ساده و طبیعی محسوب می‌شود.


از بروز بیماری نقرس و درد مفاصل پیشگیری می‌کند

یکی از بیماری‌هایی که به‌طور مشخص به علت پرخوری و مصرف مداوم منابع حیوانی (گوشت قرمز و چربی) و الکل بروز می‌کند، درد مفاصل و نقرس است. البته آمادگی ابتلا به این بیماری ارثی است. در موارد شدید، بیمار با دارو و کمپرس سرد درمان می‌شود. برای جلوگیری از گسترش و طولانی شدن بیماری پیروی از برنامه‌ی غذایی فاقد گوشت و چربی، لازم است. هم‌چنین سیب میوه‌ای بسیار باارزش است؛ چرا که هم‌چربی چندانی ندارد و هم موجب کاهش اوره می‌گردد.

سیب خام یا پخته مانع تشکیل اسید اوریک در بدن می‌شود و پس از مصرف آن مقدار کلی اسیدهای ادرار، به ویژه اسید فرمیک افزایش می‌یابد. از این رو مصرف آن برای مبتلایان به 

درد مفاصل  و نقرس توصیه می‌گردد.

مقوی مغز است

سیب مقوی مغز است. به همین جهت برای کسانی که کارهای فکری انجام می‌دهند مفید می‌باشد. به طور کلی سیب به علت داشتن 

فسفر،  اعصاب و مغز را تقویت می‌کند.

اثر آرام بخشی دارد

دم کرده ی پوست سیب که با اندکی 

عسل  شیرین شده باشد، نوشیدنی آرام بخشی است. خوردن سیب خام نیز تأثیر آرام بخشی بر دستگاه اعصاب دارد. علاوه بر ویتامین‌های گروه B، منیزیم  و فسفر و برخی عناصر دیگر موجود در سیب اثر آرام بخشی بر اعصاب دارد. هم‌چنین شیرینی سیب و جویدن آن باعث انبساط عضلات منقبض صورت می‌شود.